Din activitățile colectivului de elevi ai clasei a VII-a D
Ecologizarea spațiului riveran
O activitate, care este de maxim interes pentru toată lumea și are un efect pe termen lung, dacă este făcută consecvent, cu multă convingere și, de ce nu, cu pasiune, este cea prin care ne arătăm respectul față de natură. Toți ne dorim să trăim într-un mediu curat, care să ne ofere siguranță și confort. Dar oare avem parte de așa ceva dacă nu conștientizăm că fiecare are datoria de a participa activ la îndeplinirea acestei viziuni? Noi, cei de la clasa a VII-a D, profesor diriginte Nicola Stanciu – Mazilu și elevii, ne-am gândit să contribuim, prin exemplul nostru, la misiunea nobilă de a proteja natura. Ne-am dotat cu mănuși, cu saci menajeri și cu multă răbdare și am pornit în acțiunea de curățare a spațiului din vecinătatea școlii. Rezultatul a fost mulțumitor și apreciat de toată lumea, copiii din parc sau din curtea școlii putându-se juca liber într-un mediu curat. La sfârșitul activității, toți participanții au primit drept recompensă câte un pix și un sticker, care atrage atenția fiecăruia că energia trebuie economisită.
O minte sănătoasă într-un corp sănătos!
De acest lucru s-au convins și elevii clasei a VII-a D, participând la activitatea de dans ZUMBA propusă de dna. instructor Ancuța. Au fost momente când muzica antrenantă a dat frâu bucuriei de a gândi și a te mișca liber, spărgând orice barieră inhibitorie.
Tablouri împâslite
Elevii clasei a VII-a D au răspuns la provocarea lansată de dna. diriginte, prof. Nicola Stanciu – Mazilu, de a experimenta lucruri noi. Proiectul „Oaia primordială”, inițiat de dna. Crina Manolescu, ne-a oferit această oportunitate, de a participa la o altfel de activitate, o activitate care vizează domeniul artistic, al îndemânării și abilităților practice.
A fost o activitate plină de expresivitate, de creativitate, unde imaginația nu a avut limite și nici nu a fost îngrădită de reguli. Rezultatul s-a concretizat în realizarea unor tablouri din care răzbate emoția pură, precum materialul din care au fost făcute – lâna. Este o senzație extraordinară să vezi cum progresiv, bucățelele de lână dau contur gândurilor tale și le materializează, transformând totul într-o experiență fabuloasă… noi, la rândul nostru, vă lansăm provocarea de a încerca!
Atelier culinar
După atâta muncă, trebuie să existe și o recompensă. Atelierul nostru culinar a scos în evidență aptitudinile specifice cofetarilor. Lucrul în echipă a dat rezultate…dulci, gustoase, savurate de toată lumea. Meniul a cuprins:
– Frigărui de fructe;
- Tort de Lămâie;
- Tort Tiramisu;
- Tor de Biscuiți;
- Biscuiți cu cremă;
- Trufe;
- Gofre;
- Limonadă… toate asezonate cu frișcă, ciocolată și multă, multă bună dispoziție.
Poftă bună!
Leave a Reply