Halloween la Scoala “G.E.Palade” Ploieşti

Halloween la Şcoala “G.E.Palade” Ploieşti

Sărbătoarea de Halloween a ajuns, cel puţin pentru americani, cea mai importantă sărbătoare dupa cea a Crăciunului.

Este ziua în care adulţii redevin copii, întrecându-se în glume şi farse care stârnesc zâmbetul şi râsul într-o viaţă  atât de plină de tristeţe.

Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creştine a tuturor sfinţilor, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în ţările unde predomină creştinismul occidental — catolic şi protestant, deoarece în aceste culte creştine ziua tuturor sfinţilor este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Preluarea unor sărbători străine prin prezentarea lor la şcoală în alt cadru decât cel al orelor de limbă Engleză sau impunerea lor în viaţa de zi cu zi poate da naştere unor situaţii bizare, controversate şi unei neadaptări care frizează  caricaturalul.

Doamna profesor de limba Engleză Răduică Maria-Cristiana a prezentat claselor unde predă limba Engleză semnificaţia sărbătorilor anglo-saxone, specificitatea acestora şi a realizat impreună cu elevii numeroase activităţi practico-aplicative (panotări, teste adaptate, etc).

Material redactat de

Răduică Maria-Cristiana

Profesor de Limba Engleză

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*