Activităţi propuse, în ordinea în care se vor desfăşura:
1. Rezolvarea problemelor organizatorice și manageriale, popularizarea proiectului (21 februarie – 2 martie 2022);
2. ”Fii eco!”3 martie – 14 martie 2022 – ETAPA CARE URMEAZA!!!!
– se va amenaja Colţul verde al şcolii, se vor expune panouri tematice, unde vor fi prezentate informaţii cu caracter ecologic, precum şi aspecte legate de politicile de mediu ale Uniunii Europene, şi se vor amenaja locuri de colectare a deşeurilor reciclabile.
– în cadrul unui atelier de lucru, elevii vor concepe și propune reguli / norme de protejare a naturii în școală, dar și în afara ei. Normele propuse de elevi, vor fi afișate prin intermediul unor postere, se vor face comentarii și în final, se vor stabili 10 reguli considerate ca fiind cele mai importante de respectat.
3. ”Să cunoaștem problemele naturii!” 15 martie -15 aprilie 2022
Deoarece în perioada 15 martie – 15 aprilie, se sărbătoreşte Luna Pădurii, iar în data de 21 martie, se celebrează Ziua internaţională a pădurilor, în etapa nr. 3 a proiectului, elevii vor participa la un set de activităţi realizate cu ajutorul tehnologiei moderne (vizionări de filme educative cu tematică ecologică, proiecţii PPT, dezbateri tematice, ateliere de lucru), organizate de cadrele didactice şi bibliotecarii şcolari. În cadrul acestor activităţi, organizate în cadrul Cabinetelor de Mediu, bibliotecilor şi centrelor de documentare şi informare / prin apel la mediul online, se vor duce campanii de informare privind problemele mediului înconjurător şi a felului în care acestea afectează calitatea vieţii şi determină speranţa de viaţă a omului contemporan. Se vor realiza vizite (fizice sau virtuale, în funcție de contextul epidemiologic), la muzee de științele naturii, cum ar fi Muzeul de Ştiinţele Naturii Prahova, cu scopul aprofundării cunoștințelor privind ecosistemul. De asemenea, un alt eveniment foarte important din calendarul ecologic, Ziua Mondiala a Apei celebrată în data de 22 martie, va fi marcat prin campanii de informare a elevilor asupra beneficiilor apei, ca factor vital al vieții, precum și a necesității utilizării responsabile a acestei resurse vitale pentru viața noastră.
4. „Comoara verde” (16 aprilie – 1 iunie 2022);
Activitatea cu nr. 4 reprezintă totodată, şi activitatea principală a proiectului. În cadrul acesteia, va fi realizată la sediul Casei Corpului Didactic Prahova, o expoziție tematică, care va reuni imagini sugestive, reprezentative, surprinse pe parcursul activităților desfășurate în cadrul proiectului, precum și lucrări și materialele realizate de către elevi.
5. Activitatea publicistică, editorială (2 iunie – 10 iulie 2022);
6. Activitate de diseminare (11 iulie – 22 august 2020).
AFIS-PROIECT-EDUCAȚIONAL-ECO-PLANETA
Leave a Reply